De musicalhit Moulin Rouge! komt in het seizoen 2024-2025 naar Nederland. Dat heeft Stage Entertainment Nederland donderdag gemeld. De oproep voor acteurs en dansers die aan de voorstelling mee willen doen, is dinsdag op de website van Stage geplaatst.

Het verhaal en de film

De musical is gebaseerd op de beroemde, met Oscars bekroonde film van regisseur Baz Luhrmann uit 2001, met Nicole Kidman en Ewan McGregor in de hoofdrollen. Het verhaal speelt zich af rond 1900 in Parijs, waar een jonge berooide schrijver hopeloos verliefd wordt op courtisane Satine. De muziek van Moulin Rouge! De Musical bestaat uit allerlei nummers en muziek uit de afgelopen 160 jaar, van Offenbach tot Lady Gaga. De musical bevat veel van de iconische nummers uit de film, evenals toevoegingen van Adele, Katy Perry, Sia, Rihanna en Beyoncé.

Internationale versies en awards

De musicalversie ging in 2019 in première op Broadway. Voor de show werd het Al Hirschfeld Theatre op Broadway volledig verbouwd, zodat de bezoeker zich in de roemruchte Moulin Rouge-club in Parijs waant. De voorstelling trekt al sinds de opening volle zalen en werd bekroond met tien Tony Awards, de belangrijkste en prestigieuze Amerikaanse toneelprijzen, waaronder die voor beste musical van het jaar.

Meer info

Naast New York Inmiddels is de musicalversie ook te zien in onder meer Londen, Melbourne, Keulen, Seoul en Tokyo. Stage Entertainment maakt op een later moment details bekend over de start kaartverkoop, de première en in welk theater de Nederlandse bewerking van het stuk te zien zal zijn.
 

MEER INFO